Persoonlijkheidsproblemen

Heeft u weleens last van regelmatig terugkerende conflicten met mensen in de omgeving. Of heeft u last van sterk wisselende overdreven emoties. Sommige mensen kunnen tevens vaak het gevoel hebben dat ze buitengesloten worden en/of afgewezen worden. Merkt u verder dat u leven erg instabiel is en u moeite heeft om zelfstandig keuzes te kunnen maken. Mogelijk heeft u last van kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis.

Er bestaan wel tien verschillende persoonlijkheidsstoornissen. De meest voorkomende zijn: een borderline persoonlijkheidsstoornis, narcistische persoonlijkheidsstoornis en een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis.

Op internet kunt u meer lezen over deze persoonlijkheidsstoornissen. Wanneer u last heeft van bepaalde karaktereigenschappen en uw twijfelt of dit inderdaad wijst op een persoonlijkheidsstoornis kunt u zich in eerste instantie wenden tot uw huisarts . Uw huisarts kan u vervolgens doorverwijzen voor diagnostiek en behandeling voor uw klachten.

De behandeling van persoonlijkheidsstoornis

Een persoonlijkheidsstoornis is niet helemaal te genezen. Een behandelaar kan u wel helpen om met deze problematiek om te gaan. Vaak is het doel stabilisatie en u te leren zo kwalitatief mogelijk te leven met de beperkingen die u ervaart.

Bij deze behandeling geldt ook dat er tevens medicatie ingezet kan worden als onderdeel van de behandeling.

Starten met een behandeling

Samen werken we aan een oplossing

Firmitas GGZ contact info

Disclaimer: © 2018 - 2018 WWW.FIRMITASGGZ.NL - WWW.SAMEN-GGZ.NL - WWW.PSY4ALL.NL - Tel 085 - 743 04 26

Close Menu